## Sample professional learning outline

**School Name**: Estonian Community Language School **Year**: 2021

Name of professional learning activity	Organiser	Date	Time and place of activity	Number of hours	Type of program
Community Language Schools Annual Conference	CLV	4 February 2021	9.30am-4.30pm, RMIT University	7 hours	Conference outlining current state and future direction of community language teaching
Staff EMP meeting	Internal	8 February 2021	3.30-4.30pm, on campus	1 hours	In-school staff meeting to update Emergency Management Plan
An overview of the revised study design focusing on task design	CLV	21 March 2021	6pm-8pm, Co.As.IT, Carlton	2 hours	An opportunity to improve understanding and skills in relation to curriculum design
Estonian teachers' conference	Estonian Teachers' Network	23 April 2021	9am-2pm, Camberwell Library	5 hours	A networking opportunity with other teachers of Estonian
Raising children in more than one language	RUMACCC	15 June 2021	1pm-5pm, University of Melbourne	4 hours	Information and strategies to support bilingual and multilingual families
Navigating the Victorian Curriculum	VCAA	1 July 2021	6pm-8pm, Statewide Resource Centre, Carlton	2 hours	Information to assist in integrating the Victorian Curriculum model
LOTE Methodology Course F-10	CLV	1 May – 17 July 2021	6-9pm, Faculty of Education, Monash University	30 hours	Methodology for teaching in the community language school context
HLTAID012 Provide Emergency First Aid Response in an Education & Care Setting	Allen's Training	23-24 August 2021	9am-5pm (both days), Quest Frankston on the Bay	16 hours	Mandatory first aid training including CPR, particularly focused on the school setting
Staff curriculum planning meeting	Internal	1 September 2021	3.30-5.30pm, online	2 hours	Online staff meeting to discuss curriculum planning for Term 4
			TOTAL	69 hours	